diensten aan u

U moet of wilt voldoen aan de eisen die de Nederlandse regeling afgedankte elektrische en elektronische apparatuur stelt? En u wilt hierbij meerwaarde creëren? Weee Nederland is een collectief terugname systeem dat bij de overheid is geregistreerd. Namens producenten en importeurs geven wij uitvoering aan de eisen in de Nederlandse vertaling van de Europese WEEE-richtlijn. Weee Nederland doet dit op een manier die meerwaarde voor mens en milieu brengt.

aanpak

Weee Nederland organiseert de inzameling en recycling van afgedankte elektrische en elektronische apparatuur (AEEA, ofwel e-waste) in Nederland voor de bij ons aangesloten producenten en importeurs. We werken samen met gemeenten, recyclingbedrijven en andere partners om dit te bereiken. In het proces zijn participatie, innovatie en efficiëntie kernwaarden. Ons doel is helder: meerwaarde voor elke schakel in de keten!

Nieuws en inzichten

12-8-2019
Gemeentes

Als niet iedereen in Nederland een grote extra inspanning levert om meer e-waste in te zamelen, is een nieuw maatschappelijk probleem in de maak. Dat stelt Heel Holland Recyclet, een gezamenlijk initiatief van partijen betrokken bij de inzameling en recycling van e-waste in Nederland, waaronder Weee Nederland. Volgens Heel Holland Recyclet komen er door de huidige economische hoogconjunctuur meer en meer nieuwe typen apparaten op de markt, worden bestaande apparaten sneller dan voorheen vervangen en bezitten huishoudens ook gemiddeld steeds meer apparaten.

12-7-2019
Producenten

Jan Huisman en Jeroen Westermann bundelden zes jaar geleden hun kennis, netwerk en ervaring en startten LED Group Europe. Bij organisaties en bedrijven inventariseren zij de huidige verlichtingssituatie, bespreken ze deze en doen ze een aanbieding voor energiebesparende LED-verlichting. In 2018 koos LED Group Europe voor producentensysteem Weee Nederland. Dit jaar adviseerden en plaatsten zij LED-lampen in de sorteerhal van Weee Nederland in Apeldoorn. Zowel LED Group Europe en Weee Nederland hebben dan ook een gemeenschappelijke deler: kwaliteit, prijs en duurzaamheid.

“Een zelfbedacht woord waarin onze waarden terugkomen”

Verpraksaam

Vernieuwend, praktisch en saamhorig. Dit zijn woorden die aangeven wat voor ons belangrijk is. Hoe wij willen denken en doen. Zij geven ons richting en laten zien wie we zijn. Alles wat we bedenken, moet praktisch toepasbaar zijn, vernieuwend en waardevol voor ons partners. Lees verder >